Onze website wordt geüpdate en is nog in bewerking

info@stichtingcrowdience.nl

Match! Tussen Stichting Crowdience en ontwerpbureau Yurr.studio

Bij Techneut Zoekt Ontwerper werken Cultuur Eindhoven en SIDN fonds samen om bij digitale projecten de juiste ontwerpers te vinden, zodat ze samen de impact van de projecten vergroten. Dit najaar werden ontwerpers opgeroepen om hun expertise in te zetten om een internetproject te helpen met het verbeteren van de gebruikerskant. In december vonden de matchingsgesprekken plaats tussen de techneuten en ontwerpers, waarbij elke partij kon proeven of er een samenwerking inzat met de desbetreffende ontwerper.

Stichting Crowdience stuurde de volgende hulpvraag in: Hoe maken we mensen enthousiast om mee te doen aan onderzoek en burgerwetenschap? En hoe zijn ze óók goed geïnformeerd over het onderzoek waaraan ze meedoen? Veel informatie(brieven) over onderzoek zijn lang en ingewikkeld.

Stichting Crowdience, ontwerpbureau YURR studio  en onderzoekers van Academische werkplaats Sterker op eigen benen (Radboudumc) gaan aan de slag om hier een toegankelijk alternatief voor te bedenken. Dit doen we in samenwerking met andere gezondheidsonderzoekers én ervaringsdeskundigen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Wil jij ook meedenken hierover? Stuur een bericht naar crowdience.elg@radboudumc.nl

Het project wordt gefinancieerd door SIDN fonds en Cultuur Eindhoven