Afname Corona vragenlijst op ‘Ik onderzoek mee’

Het platform ‘Ik onderzoek mee’ wordt gebruikt voor de afname van de Corona vragenlijst onder laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking.

De afgelopen maanden hebben cliënten, co-onderzoekers en ervaringsdeskundigen meegedaan aan onderzoek vanuit het Radboudumc om een duidelijke onderzoekswebsite te maken. De feedback van de deelnemers zijn verwerkt in het platform. In een brief werden ze bedankt én werd gelijk leuk nieuws met de deelnemers gedeeld! Hun werk werd gelijk al beloond. Lees hier meer over de brief.

We zijn heel blij met het nieuws dat het vragenlijst gedeelte van het platform gebruikt gaat worden voor de afname van de Corona vragenlijst. De huidige vragenlijst die door het RIVM en de GGDen wordt verstuurd is te lang en te moeilijk. De vragenlijst wordt aangepast en via het platform afgenomen. Naast de afname van de vragenlijst mogen deelnemers ook in een later stadium zelf ervaringen en ideeën delen. Op deze manier weten de onderzoekers of de vragenlijst compleet is en alle onderwerpen uitvraagt die belangrijk zijn. Het onderzoeksproject wordt gefinancieerd door ZonMw en is een samenwerking tussen de Academische Werkplaatsen Sterker op eigen benen en AMPHI (Radboudumc), MEE Geldersepoort, Pharos en de GGDen Gelderland-Zuid en -Midden.

Het SIDN fonds heeft een extra bijdrage geleverd aan Stichting Crowdience om dit project mogelijk te maken op het platform ‘Ik onderzoek mee’.