Ik onderzoek mee

Het platform Crowdience gaat verder onder de nieuwe naam ‘Ik onderzoek mee’

Samen met de deelnemers van het onderzoek naar duidelijke websites bedachten we de nieuwe naam: ‘Ik onderzoek mee’.

Deze week is het de ‘Week van Lezen en Schrijven’. Het thema laaggeletterdheid stond in de aandacht en de campagne ‘Een van deze mensen…’, is gelanceerd gericht op het herkennen van signalen van laaggeletterdheid.

In onderzoek is het belangrijk om ook laaggeletterden te bereiken en mee te laten doen. Dit vraagt om aanpassingen in de onderzoeksbenadering. Het zit al in kleine dingen zoals de naam van het onderzoek en de website. Tijdens het onderzoek naar duidelijke websites gaven deelnemers aan dat ze de naam ‘Crowdience’ niet konden lezen, uitspreken en schrijven.

Net als de ‘Week van Alfabetisering’ nu de ‘Week van Lezen en Schrijven’ heet, heeft ook Crowdience de naam van het platform aangepast.