COVID-19 monitor verstandelijk beperkten en laaggeletterden

De eerste resultaten van de COVID monitor zijn bekend. De monitor is afgenomen via ‘Ik onderzoek mee’.

De pandemie duurt inmiddels langer dan een jaar en veel Nederlanders vinden het mentaal zwaar om om te gaan met de huidige beperkingen en maatregelen. Veel aandacht gaat uit om jongeren en ouderen te helpen die zich eenzaam en geïsoleerd voelen. Een andere belangrijke groep waar weinig informatie over bekend is, zijn laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking. De COVID monitor van de GGDen Gelderland-Midden en -Zuid, die ook landelijk is uitgezet, geeft hier meer zicht op.

Je kunt hieronder de factsheet met tips downloaden of hier klikken om meer te lezen over het onderzoek op onze website of die van ZonMw.

Ontwikkelingen testen

We zijn weer aan het testen!

Aan de hand van de feedback die we ontvangen hebben van de gebruikers en deelnemers aan de COVID19 monitor van de GGDen Gelderland-Midden en -Zuid zijn we het platform aan het doorontwikkelen. Laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking hebben bijvoorbeeld aangegeven dat ze ook een antwoordoptie ‘Zeg ik niet’ willen en een tekst inspreekfunctie. Dit zijn onder andere nieuwe functionaliteiten die aan het platform worden toegevoegd en die we momenteel aan het uittesten zijn!

Ontwikkeling van Crowdience als inclusief platform

Door webongelijkheid worden grote groepen benadeeld. Het is belangrijk om het Crowdience platform aan te laten sluiten op de mogelijkheden en leefwereld van alle mensen.

“Ontwikkeling van Crowdience als inclusief platform” verder lezen

Crowdience ontvangt subsidie SIDN fonds

Met steun van SIDN fonds wordt het platform toegankelijk gemaakt om burgerwetenschap te kunnen doen met kwetsbare doelgroepen.

“Crowdience ontvangt subsidie SIDN fonds” verder lezen