HAPPY New Year!

blog, Onderzoek, Stichting Crowdience
We gaan weer vol goede zin van start dit jaar! Zo vervolgen we het project om de toegankelijke toolbox over onderzoeksinformatie te ontwikkelen samen met onderzoekers van de HAN en het Radboudumc. En we hebben voor de jaarwisseling het mooie nieuws gekregen dat er een vervolg komt op het project over mentale gezondheid onder laaggeletterden en mensen met LVB na Corona! Daarnaast is ons platform achter de schermen vernieuwd! Ons framework was verouderd en is herontwikkeld door SST Software. Zo kunnen we er weer mee vooruit de komende jaren, heel fijn!
Read More

Fijne zomer!

blog, Onderzoek, Stichting Crowdience
Fijn nieuws tijdens de zomer gekregen! Ook het Ds. Visscherfonds wil ons project steunen i.s.m. Radboudumc en HAN Applied University om een toolbox te ontwikkelen voor toegankelijke onderzoeksinformatie. We zijn heel blij met hun bijdrage. Hiermee gaan we fijn de zomer in! Achter de schermen wordt er ook gewerkt aan de herontwikkeling van de software dat ons platform doet werken. Tegen het eind van het jaar wordt dit gelanceerd en zijn we voorlopig weer toekomstproof!
Read More

Toolbox toegankelijke informatie onderzoek

blog, Onderzoek
Yes! Samen met onderzoekers van de Academische werkplaats Sterker op eigen benen (Radboudumc) en HAN Applied University hebben we vanuit het Regieorgaan SIA een KIEM GOCI subsidie gekregen als follow-up op het project Helder over onderzoek. We gaan een toolbox ontwikkelen voor onderzoekers met toegankelijke onderzoeksinformatie. De huidige templates bestaan uit tekst met een beeldbank en dit gaan we uitbreiden door meer visuele hulpmiddelen zoals video en fotoverhalen.
Read More

Afsluiting Helder over onderzoek

blog, Onderzoek, Stichting Crowdience
Eind november was de afsluiting van het traject Techneut zoekt Ontwerper, gesubsidieerd door Cultuur Eindhoven en SIDN fonds. Binnen dit traject werden veelbelovende SIDN fonds projecten gekoppeld aan ontwerpers, met als doel de samenwerking tussen beide disciplines te stimuleren en de impact van de projecten te vergroten. Wij waren één van de vijf projecten die onze resultaten presenteerden. We ontwierpen templates en een beeldbank om onderzoekers te helpen op een toegankelijke manier over hun onderzoek te laten communiceren. Kijk voor meer informatie over dit project op de prachtige website die YURR.studio hierover gemaakt heeft!
Read More

Helder over onderzoek

blog, Onderzoek, Stichting Crowdience
In januari werden we gematched aan YURR.studio om samen een projectvoorstel uit te werken. We hebben te horen gekregen dat we dit project mogen uitvoeren! Het project heeft als doel om een toegankelijke online tool te maken waarmee gezondheidsonderzoekers één of meerdere communicatieproducten kunnen maken voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, om ze 1) te werven voor deelname aan onderzoek en 2) volledig te informeren over willekeurige onderzoeksprojecten. We zijn erg blij en gaan vol enthousiasme aan de slag!
Read More

Match! Tussen Stichting Crowdience en ontwerpbureau Yurr.studio

Onderzoek
Bij Techneut Zoekt Ontwerper werken Cultuur Eindhoven en SIDN fonds samen om bij digitale projecten de juiste ontwerpers te vinden, zodat ze samen de impact van de projecten vergroten. Dit najaar werden ontwerpers opgeroepen om hun expertise in te zetten om een internetproject te helpen met het verbeteren van de gebruikerskant. In december vonden de matchingsgesprekken plaats tussen de techneuten en ontwerpers, waarbij elke partij kon proeven of er een samenwerking inzat met de desbetreffende ontwerper. Stichting Crowdience stuurde de volgende hulpvraag in: Hoe maken we mensen enthousiast om mee te doen aan onderzoek en burgerwetenschap? En hoe zijn ze óók goed geïnformeerd over het onderzoek waaraan ze meedoen? Veel informatie(brieven) over onderzoek zijn lang en ingewikkeld. Stichting Crowdience, ontwerpbureau YURR studio  en onderzoekers van Academische werkplaats Sterker op eigen benen (Radboudumc) gaan aan…
Read More

Onderzoek naar twijfels en bijwerkingen vaccinatie tegen Corona onder ouders/verzorgers van mensen met EMB

COVID19, Onderzoek
Mensen met Enstig Meervoudige Beperkingen kunnen niet zelf kiezen of ze een vaccinatie willen tegen het coronavirus. Dit wordt bepaald door hun ouders/verzorgers. Hoewel steeds meer bekend wordt over bijwerkingen van vaccinaties tegen het coronavirus bij de algemene bevolking, is er weinig bekend over bijwerkingen bij mensen met EMB (over de volle breedte). Dit kan voor twijfel en zorgen leiden bij ouders/verzorgers en invloed hebben op de vaccinatiebereidheid. Het doel van dit onderzoek is om de vaccinatiebereidheid en twijfels over coronavaccinatie van ouders/verzorgers van mensen met EMB in kaart te brengen. Daarnaast wordt ook onderzocht wat de geobserveerde bijwerkingen zijn na coronavaccinatie van mensen met EMB. Het onderzoeksdoel is aangedragen vanuit de praktijk, door ouders/verzorgers die hun informatie uitwisseling op een systematische manier meer inzichtelijk willen maken. We werken daarom…
Read More

3de vragenlijst Impact Corona op mensen die minder goed kunnen lezen en schrijven

COVID19, Onderzoek
Vanaf deze week kan de derde en tevens laatste vragenlijst van het onderzoek naar de impact op onder andere de mentale gezondheid van laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke beperking ingevuld worden op ons platform 'Ik onderzoek mee'. De vragenlijst is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Zij vallen namelijk door onder andere te lastig taalgebruik bij veel onderzoeken buiten de boot. Waarom het belangrijk is dat ook zij kunnen mee doen met onderzoek wordt in dit filmpje verteld. https://www.youtube.com/watch?v=rDEojMMTQK4 Wil je meer informatie over het onderzoek of de vragenlijst? Neem dan contact op met Anouk Menko van het Radboudumc. Het onderzoek vindt plaats in samenwerking met amenwerking met Academische werkplaats Sterker op eigen benen, AMPHI, GGD Gelderland-Zuid, GGD Gelderland-Midden, MEE Gelderse Poort en Pharos.
Read More

2e Corona vragenlijst

COVID19, Onderzoek
De 2de Corona vragenlijst staat online en kan ingevuld worden tot 10 mei 2021 De Corona gedragsvragenlijst is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, zoals mensen met een verstandelijke beperking of laaggeletterden. De vragenlijst wordt 3 keer afgenomen in 2020-2021 via de GGDen i.s.m. MEE Gelderse Poort en Pharos. Meer informatie over het onderzoek en project kan je hier vinden.  De vragenlijst invullen De vragenlijst kan ingevuld worden op www.ikonderzoekmee.nl/vragenlijst/co2 tot en met 10 mei. De tweede vragenlijst bestaat voor een deel uit dezelfde vragen als de eerste vragenlijst (ongeveer 45 vragen). Hierdoor kunnen we zien hoe bijvoorbeeld de mentale gezondheid door de tijd heen veranderd. Daarnaast stellen we aan de hand van de eerste resultaten wat aanvullende vragen. Zo willen we onder andere meer…
Read More

Resultaten 1ste COVID-19 monitor verstandelijk beperkten en laaggeletterden

Onderzoek, Stichting Crowdience
De eerste resultaten van de COVID monitor zijn bekend. De monitor is afgenomen via 'Ik onderzoek mee'. De pandemie duurt inmiddels langer dan een jaar en veel Nederlanders vinden het mentaal zwaar om om te gaan met de huidige beperkingen en maatregelen. Veel aandacht gaat uit om jongeren en ouderen te helpen die zich eenzaam en geïsoleerd voelen. Een andere belangrijke groep waar weinig informatie over bekend is, zijn laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking. De COVID monitor van de GGDen Gelderland-Midden en -Zuid, die ook landelijk is uitgezet, geeft hier meer zicht op. Je kunt hieronder de factsheet met tips downloaden of hier klikken om meer te lezen over het onderzoek op onze website of de website van ZonMw. Factsheet_ResultatenCovid19MonitorLVBenLG-1Download
Read More